Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Παγωτό σε γλαστράκι




Καλημέρα μας,
που δεν ξέρω πόσο καλή και χαρωπή μπορεί να είναι στην ελληνική γη, αλλά εδώ στη Νέα Υόρκη, βρέχει καρέκλες ώρες τώρα, μέρες τώρα, και δεν λέει πια να ξαστερώσει. Συννεφομάνι στον ουρανό, σε πιάνει ένα βάρος στην κεφαλή σου από την υγρασία, αλλά το κέφι σου κρατιέται ψηλά, και το ηθικό σου επίσης.
Λοιπόν, είμαστε στην εποχή των Ταύρων ,δηλαδή στο ζώδιο ολων αυτών που γενεθλιάζονται το Μάϊο. Τι πρωτότυπο γλυκάκι μπορούμε  να προσφέρουμε σε γενέθλια ανθρώπου που αγαπάει  την κηπουρική;
Ένα παγωτό σε γλαστράκι.
Αυτό σκέφτηκα, αυτό έκανα και ιδού και τα πειστήρια στη φωτό.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά :
- Πρώτα αγοράζουμε ένα γλαστράκι της αρεσκείας μας. Εγώ πήρα ένα κεραμικό.Το καλοπλένουμε, το καλοσκουπίζουμε, το καλοστεγνώνουμε.
- Για να καλύψουμε την τρύπα της γλάστρας, βάζουμε στον πάτο ένα κομμάτι κέηκ κομμένο στρογγυλό να εφαρμόζει στη γλάστρα, ή τρίβουμε ένα μελομακάρονο, όπως έκανε η αφεντιά μου.Δουλεύει περίφημα.
- Πάνω στη βάση του κέηκ (ή της όποιας βάσης δημιουργήσει η φαντασία μας) μπήγουμε ένα καλαμάκι, κομμένο λίγο πια κάτω από το στόμιο της γλάστρας, που θα γίνει η υποδοχή του λουλουδιού.
- Γύρω γύρω από το καλαμάκι , γεμίζουμε το γλαστράκι με το παγωτό που έχουμε διαλέξει. Εμένα η όρεξή μου τράβηξε παγωτό γιαούρτι με βύσσινα. Μωρέ να'ταν κι άλλο!!!
- Ύστερα βάζουμε το γλαστράκι μας στην κατάψυξη και το παγώνουμε.
- Όταν είναι να το προσφέρουμε, το βγάζουμε απ' την κατάξυξη , μπήγουμε στο καλαμάκι το λουλουδάκι μας , μαργαρίτα προτίμησα εγώ στην προκειμένη περίπτωση, και ρίχνουμε πάνω απ' το παγωτό και γύρω απ' το καλαμάκι μέχρι που να το σκεπάσουμε να μη φαίνεται, τριμμένα μπσικότα oreo , ή αν δεν έχει τέτοια στην Ελλάδα, σοκολατένα μπισκότα Παπαδοπούλου.Το τριμμένο μπισκότο μοιάζει τόσο πολύ με χώμα, που το κουταλάκι δίπλα δεν πείθει κανέναν ότι η γλάστρα "τρώγεται".
Και όποιος θέλει αναλυτικές φωτογραφίες step by step, ας πάει στο http://thepioneerwoman.com/cooking/2008/04/springy-flower-pot-desserts-a-blast-from-my-past/
κι ας χαζέψει, όπως άλλωστε, έκανα κι εγώ.


Καλή όρεξη, καλή άνοιξη, και λέω να επανέλθω με το καλό, λίαν συντόμως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...